PACTUL DE MEDIU PENTRU UN ORAȘ BUN DE TRĂIT
PACTUL DE MEDIU PENTRU UN ORAȘ BUN DE TRĂIT


Documentul de față este propunerea Platformei de mediu pentru București și a Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde către candidații la Primăria Generală a Capitalei, un Pact pe care îl pot asuma și de care se pot folosi pentru a înțelege adevăratele preocupări și probleme ale cetățenilor.

Problemele de mediu cu care se confruntă capitala afectează direct sănătatea publică și se traduc în afecțiuni de natură fizică și psihică. Un oraș bun de trăit este unul în care mediul este sănătos, iar oamenii săi sunt fericiți.

Este fundamental ca viitorul primar al Capitalei să aibă în centrul deciziilor pe care le ia zi de zi beneficiul general al cetățenilor. Un oraș sănătos este un oraș guvernat responsabil.

ALĂTURĂ-TE INIȚIATIVEI NOASTRE
ALĂTURĂ-TE INIȚIATIVEI NOASTRE

0 semnături
0 semnăturiDECALOG PRIORITĂȚI
DECALOG PRIORITĂȚI


Acesta este un decalog de priorități pentru o mai bună calitate a vieții și include și posibile soluții pentru problemele orașului. Ele sunt propunerile comunităților de specialiști din societatea civilă și nu au pretenția că sunt perfecte, însă sunt direcțiile de urmat pentru un oraș sănătos.


+
1. PROTEJAREA ȘI EXTINDEREA SPAȚIILOR VERZI

+
2. ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚII AERULUI

+
3. PROMOVAREA ȘI IMPLEMENTAREA MOBILITĂȚII URBANE DURABILE

+
4. GESTIONAREA EFICIENTĂ A DEȘEURILOR

+
5. PROTEJAREA BIODIVERSITĂȚII ȘI EXTINDEREA ZONELOR NATURALE

+
6. GESTIONAREA RESPONSABILĂ A RESURSELOR DE APĂ

+
7. REZILIENȚA LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE

+
8. CREAREA CENTURII VERZI BUCUREȘTI-ILFOV

+
9. MONITORIZAREA INDICATORILOR DE MEDIU ȘI DATE DESCHISE CĂTRE PUBLIC

+
10. URBANISM RESPONSABIL, AVÂND ÎN CENTRU INTERESUL GENERAL AL COMUNITĂȚII10 ÎNTREBĂRI CU CANDIDAȚII LA PRIMĂRIA BUCUREȘTI
10 ÎNTREBĂRI CU CANDIDAȚII LA PRIMĂRIA BUCUREȘTI

Nicușor Dan, Gabriela Firea și Sebastian Burduja au răspuns la zece întrebări ale societății civile, pe cele mai importante zece teme de mediu ale Bucureștiului. Interviul a fost realizat pe baza priorităților strategice din Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit.
VEZI CARE SUNT ÎNTREBĂRILE ADRESATE CANDITAȚILOR ⬇


Am analizat, din perspectiva priorităților setate in Pactul de mediu, cele 4 programe electorale ale principalilor canditati la Primăria Capitalei: Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, Gabriela Firea si Sebastian Burduja.


ANALIZA PROGRAMELOR POLITICE
Platforma de mediu pentru București este un program strategic al Fundației Comunitare București, dezvoltat pentru a facilita colaborarea între organizațiile societății civile, autorități, companii și cetățeni, cu scopul de a rezolva problemele de mediu ale Capitalei. Comunitatea Platformei reunește peste 35 de organizații și grupuri civice din București, care au documentat extensiv diversele probleme cu care se confruntă orașul, dar și soluțiile aplicabile pentru o mai bună calitate a vieții pentru cetățeni.

Atât prioritățile listate în Pactul de mediu, cât și analiza programelor electorale au fost realizate în urma unui proces participativ, prin consultarea experților din ONG-urile și grupurile civice active în comunitatea Platformei de mediu: Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Fundația Alex Găvan, Fundația Comunitară București, Asociația Mai Mult Verde, Asociația Preocupați de Viitor, Acțiunea Comunitară Tineretului, Asociația Ateliere fără Frontiere, Asociația Pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici, Asociația Viitor Plus, Asociația Culturalis, Asociația Pro Reciclare, Nu Depozitare, Asociația P.A.V.E.L, Asociația ECOTECA, Grupul Civic Vatra Luminoasă, Grupul Floreasca Civică, Asociația Mission 4 Life, Grupul Inițiativa Favorit, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu, Asociația ARCEN, Asociația Grow Up Romania, Grupul de Inițiativă Civică Icoanei- Ioanid, Grupul Civic VREM SCHIMBARE, Universitatea Tehnică de Construcții București, Asociația ClimatoSfera, Asociația Parcul Natural Văcărești, Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea, Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei, Inițiativa Civică Bucureștii Noi, Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23, Asociația Străzi Pentru Oameni, Centrul de Resurse pentru participare publică, Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff, Asociația A.R.T. Fusion, Asociația Viitor Plus, CRPE - Centrul Român de Politici Europene, Asociația Alergăm de Plăcere, Salvați Codrii Vlăsiei, Uniți Salvăm, Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan, Grupul de inițiativă Aici a fost / ar putea fi o pădure, Asociația Nod Makerspace, Asociația pentru Consum Sustenabil, Asociația Hai cu Bicla, Asociația Părinți de Cireșari, Fundația Cărturești, Street Delivery, Asociatia Act for Tomorrow.
ALĂTURĂ-TE INIȚIATIVEI NOASTRE
ALĂTURĂ-TE INIȚIATIVEI NOASTRE

0 semnături
0 semnături


Proiect derulat de Ecopolis
Proiect realizat cu sprijinul Platformei de Mediu pentru BucureștiPactul este susținut de Platforma civică Împreună pentru Centura Verde

Proiect derulat de Ecopolis
Proiect realizat cu sprijinul Platformei de Mediu pentru București
Pactul este susținut de Platforma civică Împreună pentru Centura Verde